Friday, February 24, 2012

Senang nya Dalam Hati..

Selamat Pagi!!! Okay, Selamat Melangkah Ke Tingkat Baru Wahai Lisa Surihani Dan Juga Yusry Abd Halim.. Okay, tu intro je.. Yang cerita betul nya belum mula lagi. Haaa. Meh nak mengadu sikit. Meh dekat telinga sikit. Meh.Meh. Haa. Pagi-pagi Jumaat ni, aku dah ilang seri pengantin lisasurihani aku ni. Kenapa?? Mengapa???


Ini semua angkara Le Tour De Langkawi. Hadoooii la mak dooii. Boleh pula nak di tutup jalan -jalan yang ada kat Putrajaya yang berjaya ni. Tutup sikit-sikit sudah la kan bang.. Ni tidok. Tutup nya semua jalan utama. Boleh pula dia tak kasi notis ke apa ke kan sebelum nak tutup. Benci ai. Kalau kasi tahu awal kan senang. Boleh la aku mintak half day hari ni kan. Panaaaaaasss je hati mak  ni. 


Bayangkan, aku kena lalu jalan yang sama dua kali dek kerana jalan tutup. Mula-mula tak tutup, then dia tutup. Hangiin tau. Sebaik tak kentot-kentot dalam bas tu. Haaa. Bila di tanya pegawai bertugas pasal jalan altenatif lain yang buka kat jalan tu, boleh dia kata tak tahu. Dia soh tanya pegawai bertugas lain yang ada kat simpang sebelah sana. Haaaiisyo. Takkan la awak-awak semua takda briefing sebelum jalan kan tugas kan. Mesti awak-awak semua tahu pasal menda ni kan. Takkannnn la awak-awak semua takda contingency plan kan. Benci okay... Bila di tanya.. Jawapannya "tak tahu". Tak patot awak-awak yang bertugas jawab macam tu tau. Sungguh tak beruniform.Huh!


Aku rasa, hari ni aku dah explore seluruh Putrajaya.Bermula dari Presint 9 ke Presint 2. Dari Presint 2 ke Presint 8. Dari Presint 8 balik semula ke Presint 9. Dari Presint 9 terus ke lalauan highway menuju ke Kajang tu, then amik jalan altenatif ke Presint 12-16. Fuhhh. Mak sabarrr dalam bas hari ni. Nasib baik drebar bas tu dok berborak ngan kami. Kalau tidak... Ish ish ish.. Saborr je la Jumaat ni.. 


Bila duduk Putrajaya ni rasa bangga, tapi tuuu la. Ada je acara ujung-ujung minggu, perkara yang dibenci penduduk adalah.. JALAN TUTUP.! Bosaaaaan. 
p/s: P la buat event kat negeri lain pulakkkkkk... -_-'