Thursday, December 15, 2011

Kanak-Kanak Pasti Tak Sabar Ke Sekolah

Haaaa.. heheheh .. lagi beberapa minggu nak buka sekolah kan. Mesti ada yang first timer budak-budak comelness yang baru nak masuk tadika ke, taska or apa yang seangkatan dengan nya kan. Haaa.. Aku rasa kerajaan Malaysia harusss melakukan perubahan ini supaya meng"attract" budak-budak sekolah supaya suka ke sekolah. Iaitu dengan konsep melakukan transformation dari segi kenderaan. Ramai budak-budak sekolah sekarang suka menaiki bas kan, ataupun van khas sekolah kan. Makanya, mari kita menyetujui suggestion dimana kita cuba amik contoh dari Jepun dimana mereka mencipta bas sekolah yang mempunyai pelbagai rupa. CUTE dan BRILLIANT! Jum kita lihat ...
















Dengan adanya all this COMELNESS ... maka, tak peliklah suatu hari nanti budak-budak pasti suuuke sangat nak pergi ke sekolah sebab menda pertama yang dia akan jumpa sebelum pergi sekolah adalah all this cute bus. Mesti lepas tu diorang happy nak pergi sekolah selalu!!