Thursday, September 21, 2017

Akhlak Zaman ni

Assalamualaikum..  Memang jenis post setahun sekali kot.  Haha.  Aku pon tak tengok bila last aku menulis.  Saja la tadi tengok-tengok instagram.  Tengok bahagian 'search' tu.  Then kat situ macam-macam ragam & aksi orang yang boleh kita tengok.

Dalam banyak-banyak gambar,  mesti ada beberapa gamba daring dari perempuan-perempuan. Aku ingatkan orang bukan islam. Tapi rupanya,  Melayu Islam kita ni haaa.  Muka memang tak boleh nak acah-acah mat salleh.  Sebab nya walaupun mata mu colorful,  tapi muka melayu totoq tu tetap ada.  Haha

Bukan apa,  saja la nak tulis. Orang kita ni sekarang dah sama level ngan orang oversea. Mana tak nya,  takda dah censor nya bila pakai bikini masa kt pantai. Lagi di tonggek-tonggek la punggug tu. Nak baditau la yang dia tu modern dan open minded kan.. Hihi

Hai la.  Baju seksi-meksi tahap keluar semua isi tu tak payah cerita la kan. Kadang aku fikir la,  oo..  Mungkin dia ni anak orang berada.  So aku pon stalk la sbb nak tengok betapa hebat nya dia ni kan.  Stalk punya stalk,  orang kampung ja.. Urmm..  Makpak dia orang tua yang duduk kampung ni ha.  .

Bukan nak ejek orang kampung.  Tapi tu la.. Sedar la sikit kan datang dari mana..  Pakaian macam takda tamadun da tengok nya.  Tu belom yang dia bangga tunjuk p pub la.  Tonggak air syaiton tu la..  Seronok kan show off kat media social ni. 

Kadang aku terfikir,  diorang ni tak rasa malu ke kalau sepupu papat tengok.  Then tunjuk kt makpak manakan ke kan... Atau mungkin diorang ni memang family open minded sgt kn. 

Okay la.  Tu je nak cite.  By the way,  yang viral hari ni dalam social media adalah..  Budak umur 12 tahun dapat hadiah besday beg bonia dari boypren yang sama umur.  Huntung la dikk.. Hihi..

Byee..